Alzheimer Trefpunt Akersloot

Akersloot – Op donderdag 14 november vindt weer een Alzheimer Trefpunt in Akersloot plaats, het onderwerp is: ‘Dementie, wat kan de huisarts voor je betekenen?’

De huisarts heeft een centrale rol; voor en na de diagnose is de huisarts voor mensen met dementie en hun naasten een eerste aanspreekpunt. Soms is er twijfel en durft men niet naar de huisarts te gaan met hun zorgen. Dat is jammer, want een huisarts kan meestal snel uitsluitsel geven. Wat kan men precies van een huisartsenpraktijk verwachten op het gebied van dementie? Met welke vragen komt men bij een huisarts en welke rol kan de huisarts vervullen ter ondersteuning van de thuissituatie? Gespreksleider Essy Ferares zal hierover uitgebreid in gesprek gaan met een verpleegkundige van een huisartsenpraktijk. Hierna is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

Alzheimer Trefpunt in ’t Kruispunt, Mozartlaan 1a in Akersloot. De ontvangst is vanaf 14.00 uur, het programma start om 14.30 uur en eindigt rond 16.00 uur. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door de vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

(Foto: Pixabay)