,,Als je geld wil zonder er voor te werken, breek dan in bij de Nederlandse Bank.”

Fred en Willa Bakker, de oprichters en beheerders van ‘t Dierenduintje zijn er ziek van. Donderdagavond heeft een 39-jarige man ingebroken in het dierentuintje in Castricum en daarbij gezorgd voor schade. Hij heeft geen spullen kunnen wegnemen; de man werd op heterdaad betrapt. ’t Dierenduintje is een particulier initiatief dat geen subsidie ontvangt en draait op donaties.
,,Hulde aan de politie”, zegt Fred. ,,Zij zijn na onze oproep meteen in actie gekomen en konden de man gelijk aanhouden. Ik lag die avond vroeg in bed omdat ik de volgende dag om 4.00 uur op moest staan voor een ochtenddienst. Willa maakte mij om 21.00 uur wakker, want ze had een man gezien via de beveiligingscamera, waarvan we de beelden thuis kunnen bekijken. De politie kon met de beelden meekijken en terwijl ze onderweg waren bleven we in contact met elkaar. Ondertussen had de man de bewegingsmelder vernield, een camera was afgebroken en een raam ingeslagen. De politie vond hem in de bosjes op het terrein van de kinderboerderij waar hij zich probeerde te verbergen. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.”
Fred verwacht dat de schade een paar honderd euro bedraagt. ,,Dat komt waarschijnlijk weer uit onze eigen zak. Het wordt steeds zwaarder om de boel draaiende te houden. Ik ben nu 62 jaar en eerlijk gezegd begint die ploegendienst mij behoorlijk op te breken. Ik begrijp niet hoe die man het in zijn hoofd haalde om juist hier in te willen breken. Er valt hier niets te halen, als je geld wil zonder er voor te werken, breek dan in bij de Nederlandse Bank.”