Alliance 2 – Vitesse’22 2: 3-3

Castricum – Vitesse ‘22 2 hunkert naar de eerste overwinning van het seizoen en laat dit op het veld zien. Ayden, die met het vertrouwen van de coach mocht starten, speelt een hoge bal op de sterke spits. Hij neemt de bal op zijn borst aan en verlengt knap. Jochem komt eronder, neemt de bal fraai mee richting de goal en passeert de keeper: 0-1.

Door Vitesse ‘22

Vitesse houdt in principe de overhand, maar door slecht uitverdedigen tijdens een corner valt de 1-1. Adje maakt ondertussen zijn naam waar en gooit er een tactical barfje uit langs de zijlijn. Rickie P, die na twee foutloze wedstrijden weer mag starten, speelt de bal verkeerd in, de tegenstander kan profiteren… 2-1. Tevens de ruststand.

Er moet wat gebeuren om de eerste punten binnen te slepen. Coen brengt Jelmer Pauzenga, de man die, hoe minder hij slaapt, hoe beter hij speelt. En dat was nodig, gelukkig had de wingback maar negentig minuten geslapen. Door eerst zijn man uit te schakelen door in zijn gezicht te schieten krijgt hij alle ruimte om de perfecte voorzet te geven. Wederom staat Jochem op de juiste plek en kopt de bal knap in het zijnet: 2-2.

Alles wijst erop dat Vitesse hier kan winnen, maar een counter van Alliance gooit roet in het eten. Na een knappe voorzet wordt het 3-2. Alles of niets roepen de toeschouwers en Coen geeft gehoor; het systeem wordt omgegooid naar één op één. In de extra tijd van de extra tijd versiert Mous na een knappe aanname achter zijn standbeen een corner. Deze valt goed, Pauzenga volleerd maar het schot wordt geblokt waarna de nieuwe captain Rickie P. af kan maken: 3-3. Euforie bij het opleidingsteam door in de laatste seconde een punt binnen te slepen! (Foto: aangeleverd)