Allerzielenherdenking op begraafplaats Onderlangs

Castricum – De allerziekenherdenking op begraafplaats Onderlangs vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Iedereen is op 2 november tussen 17.00 en 21.00 uur welkom om zijn/haar dierbaren te gedenken en om samen te zijn in het gemis. De organisatie is voor op de dag zelf, maar ook voor de op- en afbouw op 1 en 3 november, nog op zoek naar vrijwilligers. Alle hulp is welkom, al is het maar voor een paar uur.

De herdenkingsceremonie staat dit jaar in het teken van het nooit vergeten kind. Eerder dit jaar werd een speciaal monument geplaatst voor kinderen die geen eigen plekje (meer) hebben op de op de begraafplaats. Kinderen mogen op deze avond een kaarsje of een eigen knutselwerkje bij het monument plaatsen. Ook bestaat – evenals in voorgaande jaren – de mogelijkheid om een gedicht of foto te laten ophangen. Dit dient men vooraf aan te melden. De looproute over de begraafplaats voert langs deze gedichten en foto’s. Wie dat wil, kan zelf een kaars langs de route plaatsen. Hierdoor kun je ook dierbaren gedenken die elders zijn begraven of gecremeerd.

Programma

Om 18.30 uur verzorgt Joke Welboren een klankmeditatie in de aula van de begraafplaats. Daarna zingt ze de namen van overleden personen. Vanaf 19.30 uur voeren Bas ten Hoor en Helen Castricum een ritueel uit waarbij ze drums en kruiden inzetten. Bezoekers mogen een wens doen en iedereen mag aansluiten bij dit ritueel, met of zonder zelf meegebrachte drums. Er zijn diverse kramen, onder meer van Annette Sluijs (Inspiri), die haar tarot en andere kaarten legt voor bemoedigende boodschappen. Stichting Borstkanker is van de partij met een plek waar kinderen stenen kunnen beschilderen. Verder zijn er koren, klankschalen en is er informatie over rouwverwerking. Daarnaast is er ook een kraam met koffie, thee en chocolademelk en er zijn kramen waar artikelen gekocht kunnen worden tegen contante betaling.

Informatie

Informatie over kraamhuur, deelname als koor of muzikant, aanmelden van vrijwilligers of het inleveren van een gedicht: Daniëlle (06 41953912 / daniëlle@alles4bedrijven.nl). De herdenking komt mede tot stand door alle vrijwilligers, de gemeente Castricum en het Goededoelenfonds van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond. (Foto: Vincent Bloothoofd)