Allerzielen op begraafplaats Onderlangs

Castricum – Op woensdag 3 november kan iedereen langskomen op begraafplaats Onderlangs om dierbaren te gedenken en samen te zijn in het gemis. Ditmaal worden dierbaren letterlijk in het licht gezet: in een fotoreeks waaraan iedereen kan bijdragen. Om het evenement te laten slagen, zijn nog wel helpende handen nodig. Alle hulp is welkom, al is het maar voor een paar uur.

Er staat weer een mooie avond op het programma. Kinderen kunnen stenen beschilderen. Thema’s zijn muziek, gedichten, en foto’s van dierbaren die letterlijk in het licht worden gezet. Wie dat wil, kan een foto van zijn of haar dierbare naar mo26april@hotmail.com sturen. Die wordt dan geprint, gelamineerd en opgehangen op de begraafplaats. Een sfeervolle wandelroute voert de bezoekers langs gedichten, foto’s en muziekplekken op het oude deel van de begraafplaats. Op het plein en bij de aula staan kramen.

Steun

Het organisatiecomité is behoorlijk geslonken, dus zijn nieuwe vrijwilligers meer dan welkom. Elke bijdrage telt, hoe bescheiden ook. De organisatie kan weer rekenen op steun van Associatie Uitvaartfonds, Uitvaartverzorging IJmond en gemeente Castricum. Natuurlijk is de organisatie erg blij met giften van bezoekers; hiervoor staat een collectebus bij de ingang. Tussen 17.00 en 21.00 uur is de aula open. In de dagen voor de viering zijn vrijwilligers nodig voor het vullen van de tweeduizend fakkels en de opbouw. Op 4 november vanaf 09.00 uur zijn vrijwilligers welkom om te helpen met opruimen. Zelf een muzikale bijdrage leveren, een kraam huren of vrijwilliger worden? Neem contact op door een bericht naar lyddeleur@gmail.com te sturen. (Foto: aangeleverd)