Allemaal stemmen op Marieke’s tas

De Castricumse tassenkunstenares Marieke de Vree dingt als enige Nederlandse inzending mee naar de prijs in de Design-A-Bag Competition Hong Kong 2016. Momenteel staat zij op de tweede plaats in deze internationale wedstrijd met haar ontwerp van de Schoothondjestas ‘Perdita’. Weet zij de eerste plaats in haar categorie in de wacht te slepen, is zij in elk geval verzekerd van een ticket naar Hong Kong om er op de vakbeurs haar tas aan een deskundigenpanel te presenteren. Stemmen kan in twee stappen: ga op Facebook naar Design-A-Bag en like die pagina. Vervolgens  naar de pagina van Marieke de Vree en like haar bericht/ontwerp. Er kan tot 22 februari worden gestemd, de uiteindelijke uitslag volgt in maart.

De online competitie is voor tasontwerpers, zowel design-studenten als freelance ontwerpers, georganiseerd door Fashion Access beurs voor modeaccessoires in Hong Kong. Dit jaar zijn er meer dan honderd ontwerpen in de race, veel inzendingen uit China, Zuid-Korea en Thailand maar ook uit Portugal en de USA.

Marieke stuurde een grafische presentatie van haar tasontwerp in voor één van de drie categorieën, ‘evening bag’. Haar tas is gemaakt uit één stuk zwart-wit gevlekt leder dat de contour heeft van een Dalmatiërhond, en in elkaar is gevouwen tot een ‘bitchy avondtas á la Cruella De Vil’ uit de film 101 Dalmatiërs.

Marieke: ,,Er staat nogal wat op het spel. Dit is een reële gelegenheid om internationaal in de schijnwerpers te komen. De overall-winnaar wint, naast de presentatie in Hong Kong, een vierweekse opleiding aan de prestigieuze ledervakschool Ars Sutoria in Milaan plus een geldprijs om het verblijf ter plaatse mee te bekostigen. Daarbij krijgt de winnaar ook een ‘feature editorial’, een hoofdartikel op een aantal toonaangevende modewebsites in Azië.

De vakjury die de inzendingen beoordeelt, bestaat uit acht designers en trendforecasters uit onder meer Frankrijk, Italië en Korea. Naast deze beoordeling is er dus ook een Online Favorite Design Competittion waar iedereen via Facebook kan meestemmen.” Hoewel Marieke met de voorlopig tweede plaats al met één been in het vliegtuig naar Hong Kong staat, kan zij nog flink veel stemmen gebruiken om haar Chinese concurrent te verslaan.