Alkmaar Sport gaat sporthallen en gymzalen beheren in Castricum, Limmen en Akersloot

Castricum / Heiloo – De gemeenten Castricum en Heiloo hebben de aanbesteding voor een exploitant van drie sporthallen en tien gymzalen in Castricum, Heiloo, Limmen en Akersloot afgerond. Alkmaar Sport NV heeft de aanbesteding gewonnen op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding en de scherpste prijs. Onder de overeenkomst, die per 1 juli 2020 ingaat, vallen sporthal De Lelie in Akersloot en sporthal De Enterij in Limmen.

Door de aanstelling van één exploitant kan er kern- en gemeenteoverstijgend worden geprogrammeerd en kan de capaciteit van de accommodaties beter worden benut. Dit zorgt voor een efficiënte exploitatie en draagt bij aan kostenbeheersing in de toekomst. Het doel is om sporters in de beide gemeenten zo goed mogelijk te faciliteren en alle huuraanvragen zoveel mogelijk in te roosteren met een goed reserveringssysteem. Alkmaar Sport en dochteronderneming Holland Sport staan voor samenwerken in sport en zijn lokaal goed ingevoerd.

Directeur Vincent Thijssen is zeer content met de exploitatie van de binnensportaccommodaties. ,,Alkmaar Sport en dochteronderneming Holland Sport BV exploiteren nu reeds alle sportaccommodaties in de gemeente Alkmaar, buitensportcomplex De Koog in Uitgeest en de sportvelden in de gemeente Bergen. Daarnaast organiseren we tal van maatschappelijke sportactiviteiten en verzorgen we ook buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen voor onder meer Heiloo en Bergen. De exploitatie past perfect bij onze wens om een prominente rol te spelen in het regionale sportlandschap.’’

Op de foto sporthal De Lelie in Akersloot. (Foto: Bos Media Services)