Alkmaar Light Festival

Nieuw lichtkunstfestival in Victoriepark Alkmaar

Alkmaar – Er komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: Alkmaar Light Festival. Op 27 en 28 maart kan publiek door het hele park genieten van lichtsculpturen, videokunst en performances. Op Alkmaar Light Festival word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformances, gezellige vuurtjes en warme drankjes.

IJkgebouw komt tot leven
Het verleden en heden van het IJkgebouw in het park komt tot leven door een speciale videomapping op het monument. En er is een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk te zien van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland.Nog meer verrassende lichtkunst, drankjes rondom een immense vuurkachel en muziek en performances zorgen tezamen voor een bijzondere beleving van het Victoriepark.

Winterbarbecue
Bewonersvereniging ‘Hart van Alkmaar’ bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Met dit festival, de officiële doop van de speciaal gekweekte narcis (Narcissus ‘Hart van Alkmaar’) én op zaterdag om 17.00 uur een winterse binnenstadsbarbecue (BYO) in het festival.

Live video-mapping op het IJkgebouw
Op 26 maart kun je vanaf 19.00 uur meemaken hoe de video-mapping op het IJkgebouw ontstaat.

Het festival is vrij toegankelijk en is een co-creatie van Karavaan, Lions Alkmaar en ‘Hart van Alkmaar’, in samenwerking met het IJkgebouw en met werk van onder andere GLOW Eindhoven.

Alkmaar Light Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Alkmaar Maakt het! en MTS Audiovisueel. Alkmaar Light Festival is op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart van 19.00 – 22.30 uur en is vrij toegankelijk. Meer informatie op www.alkmaarlightfestival.nl. (Foto: Emil de Jong, bewerking: Mischa Pranger)