Akkers inzaaien voor de wilde bij

Onder de stralende voorjaarszon hebben leerlingen van Obs De Sokkerwei met emmertjes en harkjes een akker bij Onderlangs in Castricum ingezaaid. Van boswachters Dave en Serena kregen de kinderen uitleg waarom bloemen zo belangrijk zijn voor de wilde bij en andere insecten. Hulp aan de wilde bij is ook het bieden van veilige plekken om te nestelen.​ PWN directeur Joke Cuperus onthulde een heus ‘insectenhotel’ en bedankte de sponsoren die de hulp aan de wilde bij mogelijk hebben gemaakt.
Vanaf juni tot augustus staat de akker, bij Onderlangs in Castricum, in bloei. Deze week worden er aan de randen van het Noordhollands Duinreservaat nog meer locaties ingezaaid door leerlingen van andere basisscholen. De bloemen vormen eenmaal in bloei een belangrijke voedselbron voor bijen en insecten.

Op 22 april, tijdens de Nationale Zaaidag, wordt de tuin van Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ingezaaid met wilde bloemen. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van PWN.

Foto: Directeur van PWN Joke Cuperus bedankt Stichting Le Champion / Halve marathon van Egmond, Nederland Zoemt, Cairn Trails & Adventures en Jan Hes loon- en aannemersbedrijf. (Foto: aangeleverd)