Akersloots ‘Team Nico’ overhandigt BeleefTV aan zorginstelling Heemswijk in Heemskerk

Akersloot – Een feestje woensdag 23 oktober in Heemswijk in Heemskerk. Team Nico overhandigde het team van de zorginstelling een BeleefTV ter waarde van 11.000 euro. Deze tv activeert en stimuleert mensen met dementie. Team Nico is een delegatie van twaalf naasten van Nico de Groot (72). Nico komt oorspronkelijk uit Akersloot en woont sinds vorig jaar in Heemswijk vanwege zijn ziekte (Alzheimer). Op 21 en 22 september fietste Team Nico het klokje rond tijdens de 24-uurs fietsestafette ‘2bike4alzheimer’. Van alle 36 fietsteams die meededen wist het team uit Akersloot 25.860 euro op te halen voor onderzoek naar dementie, het hoogste sponsorbedrag. Hierdoor mocht Team Nico een BeleefTV schenken aan een zorginstelling naar keuze.

Helma de Groot, schoondochter van Nico en teamcaptain van het fietsteam: „We hoefden natuurlijk niet lang na te denken waar de BeleefTV een mooie plek zou krijgen. In zorginstelling Heemswijk wonen naast mijn schoonvader nog vele andere mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Voor hen is deze tv een uitkomst. Het stimuleert en activeert het brein. Ik had me geen mooier cadeau kunnen voorstellen en hoop dat cliënten en medewerkers er ongelofelijk veel aan zullen hebben.” In zorginstelling Heemswijk krijgt de BeleefTV een mooie plek. Het zal volop gebruikt worden door de cliënten en medewerkers. In de zorginstelling wonen 107 mensen met dementie.

(Foto: Feestelijke overhandiging van de BeleefTV t.w.v. 11.000 euro bij zorginstelling Heemswijk in Heemskerk – aangeleverd)