AJAX wint Echte Boter Boardingtoernooi 2024

Akersloot – Vrijdag ging de vijftiende editie van het Echte Boter Boardingtoernooi in sporthal De Lelie van start met een kwalificatietoernooi voor de JO13-teams uit de regio. Na de poulewedstrijden werden twee finales gespeeld om twee felbegeerde tickets voor deelname aan het toernooi op zondag. De eerste finale ging tussen KFC JO13 en Fortuna Wormerveer JO13 en werd aan het eind enorm spannend. Fortuna Wormerveer hield stand en won met 3-2. In de tweede finale speelde AFC ’34 JO13 tegen FC Uitgeest JO13. Deze finale eindigde in een 2-0-overwinning voor AFC ’34 JO13.

Zaterdag werd gestart met de JO9-poule. Hier ging de finale tussen ODIN ‘59 JO9 en AFC ’34 JO9, laatstgenoemde ploeg wist met 4-0 te winnen. Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na de poulewedstrijden ging de finale tussen Meervogels JO11 en AFC ’34 JO10. AFC ’34 was te sterk en won ook de deze finale met 4-0. Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse. Hier ging de finale tussen Fortuna Wormerveer JO11 en AZ JO11. AZ wist in de laatste seconde gelijk te maken, hierdoor eindigde deze superspannende finalewedstrijd in 2-2. Penalty’s moesten de uiteindelijke de winnaar opleveren. AZ benutte de penalty’s beter en won het toernooi!

De zondag stond het Echte Boter Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar ook weer de jeugdteams van AZ, AJAX, FC Utrecht, Feyenoord en PSV (allen onder 12). Zij namen het op tegen Fortuna Wormerveer en AFC ’34, de winnaars op vrijdagavond. Al deze talenten hebben werkelijk een wervelende voetbalshow laten zien van zeer hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de finale tussen AJAX en PSV. Deze zinderende finale eindigde in een 3-1-overwinning voor AJAX, dat hiermee voor de derde keer op rij winnaar werd van het Echte Boter Boardingtoernooi. (Foto: aangeleverd)