AJAX wint Echte Boter Boardingtoernooi 2023

Akersloot – Vrijdagavond is de veertiende editie van het Echte Boter Boardingtoernooi in sporthal De Lelie van start gegaan met een kwalificatietoernooi voor de JO13-teams uit de omgeving van Akersloot. Na de poulewedstrijden werden twee finales gespeeld. De finalisten streden om twee felbegeerde tickets voor deelname aan het toernooi op zondag. De eerste finale ging tussen HSV JO13 en De Foresters JO13. Deze finale werd met 3-1 gewonnen door HSV JO13 en hiermee wonnen zij het eerste ticket voor de zondag. In de tweede finale speelde AFC’34 JO13 tegen FC Uitgeest JO13. Dit was een superspannende strijd die eindigde in 2-2. De strafschopserie werd met 4-3 gewonnen door FC Uitgeest en hiermee verdienden zij het tweede ticket voor het toernooi op de zondag.

Spannende tweede dag

Op zaterdagochtend werd gestart met de JO9 poule. Hier ging de finale tussen De Foresters JO9 en AFC’34 JO9. Een finale waarin aan het einde nog flink werd gescoord. Het was AFC’34 dat de finale JO9 met 3-6 wist te winnen! Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na de poulewedstrijden ging de finale tussen Meervogels JO11 en Limmen JO10. Wederom zeer spannend en deze finale eindigde in 1-1. Ook hier moesten de strafschoppen bepalen wie de poule zou winnen. Meervogels nam de strafschoppen beter en won met 3-2. Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse. Hier ging de finale tussen AZ JO11 en Jong Holland JO11. AZ wist deze spannende finalewedstrijd met 3-2 te winnen.

Finale

De zondag stond het Echte Boter Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar ook weer de jeugdteams van AZ, AJAX, FC Utrecht en nieuwkomer KRC Genk uit België (allen onder 12). Zij namen het op tegen de teams van Meervogels’31 en de twee qualifiers van de vrijdag HSV en FC Uitgeest (allen JO13). Al deze talenten hebben werkelijk een wervelende voetbalshow laten zien van zeer hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de finale tussen AJAX en AZ. Deze zinderende finale eindigde in een 3-0-overwinning voor AJAX en hiermee werden zij winnaar van het Echte Boter Boardingtoernooi 2023. (Foto: aangeleverd)