Afscheid van schooldirecteur Carla Riethorst

Castricum – Slechts weinig mensen kunnen zeggen dat ze met zo veel toewijding en betrokkenheid 44 jaar werkzaam zijn geweest in het onderwijs. Voor Carla Riethorst gaat dat wel op. Na een lange onderwijscarrière gaat ze aan het einde van dit schooljaar met pensioen.

Als jonge juf begon ze in 1977 op de Vondelschool in Heiloo. Na vele groepen als juf te hebben lesgegeven, kreeg ze op de Springschans taken in het middenmanagement en werd ze al snel waarnemend directeur. Toen er een plek als directeur in Groet beschikbaar kwam, greep ze haar kans. Met een paar jaar ervaring als directeur maakte ze de overstap naar de Juliana van Stolbergschool in Castricum. Voor haar op meerdere vlakken een soort van thuiskomen. Ze is in Castricum opgegroeid en zelf als kleuter op de Juliana van Stolbergschool (JvS) begonnen.

Na veertien jaar bij deze school is het nu tijd dat Carla van haar welverdiende pensioen kan gaan genieten. Onder haar leiding is de JvS bloeiend geweest en gebleven. Cultuur heeft Carla in haar gezin en op haar werk hoog in het vaandel staan. Ze heeft dan ook als het ware veel drama de school in gebracht en dat mag je letterlijk nemen. Zo deed een dramadocent haar intrede en werd er leven in het kerstkoor geblazen. De kinderen, ouders en leerkrachten zijn dankbaar voor wat Carla heeft betekend voor de JvS en zullen haar vast weer snel treffen in het door haar zo geliefde Castricum. (Foto: aangeleverd)