Afscheid van Montessorischool

Castricum – Vorige week woensdag nam Emé Jonkman afscheid van de Montessorischool. Zij was 32 jaar aan deze school verbonden, waarvan de laatste acht jaar als directeur. De hele dag vonden er binnen en buiten de school feestelijke activiteiten plaats, waarover Emé zei:

,,De rode loper was voor mij uitgerold en door een haag van kinderen, zwaaiend met bloemen, liep ik naar de natuurspeelplaats waar mij een enorme verrassing wachtte. Er werd namelijk een bord onthuld met de naam ‘Hof van Emé’. Daarna volgden er natuurworkshops voor alle kinderen, die als beloning op een ijsje werden getrakteerd. Aan het eind van de ochtend werd ik door de kinderen in het zonnetje gezet met liedjes en gedichten en kreeg ik een prachtig boek van ze met afscheidsgedichten en foto’s. ’s Middags heb ik met velen herinneringen opgehaald tijdens een receptie. Kortom, het was een mooi afscheid van een heerlijke tijd op de Montessorischool. En ik kom zeker nog een keer terug om met kaplaarzen aan door de nog aan te leggen wadi in de natuurspeelplaats te lopen!’’ (Tekst en foto: Hans Boot)