Afscheid Emé Jonkman van Montessorischool

Castricum – Op 6 juli neemt Emé Jonkman, directeur van Montessorischool Castricum, afscheid. Al 32 jaar is zij aan deze school verbonden, waarvan de laatste 8 jaar als directeur. In die functie heeft Emé zich de laatste jaren hard gemaakt voor een natuurspeelplaats, die nu voor een groot deel gerealiseerd is.

,,Nu ik met pensioen ga, zal ik het meest de kinderen missen. Het is geweldig om te zien hoe kinderen in de wereld staan; de verbazing, de vragen die ze hebben, hoe ze over dingen nadenken’’, aldus de uittredende directeur. Het afscheid kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Juf Emé wordt door alle kinderen in het zonnetje gezet. Hoe, dat blijft nog even een verrassing. Ook is er een feestelijk programma voor de kinderen. Zo volgen ze een natuurworkshop op de pas aangelegde natuurspeelplaats. De kleuters gaan aan de slag met het maken van huisjes voor mollen, eekhoorns en andere dieren. De middenbouwers maken ‘droomtuintjes’ en de kinderen van de bovenbouw gaan proberen de overkant van de krokodillenvijver te bereiken. En juf Emé zorgt voor een heerlijke koude traktatie…

Receptie

’s Middags is er gelegenheid om juf Emé de hand te schudden. Van 16.30 tot 18.30 uur is iedereen welkom op school om onder het genot van een klein hapje en een drankje met juf Emé mooie herinneringen op te halen. Ook is dit een mooie gelegenheid om het gebouw aan de Sokkerwei 4 – waar de school sinds een kleine twee jaar gehuisvest is – eens van binnen te bekijken. Het team van de school wil juf Emé hartelijk danken voor haar tomeloze inzet in al die jaren en voor alles wat ze voor de kinderen en de school heeft betekend. Zoals ze zelf vaak zegt: ,,Ik krijg zoveel energie van het samen dingen doen, dat iedereen zijn of haar talent kan inzetten en dat we samen veel voor elkaar krijgen. Met kinderen, collega’s en ouders.’’ (Foto: aangeleverd)