Afscheid Els Vonk bij Het Kleurenorkest

Liefde en leiding, dat hebben alle kinderen nodig. Dat is het motto van Els Vonk, nu nog directeur van basisschool Het Kleurenorkest in Limmen. Na 42 jaar onderwijs zal zij op 18 juli afscheid nemen van ‘haar kinderen, haar team en haar ouders’.

Haar carrière begon al op jonge leeftijd in Uitgeest. Els werd onderwijzeres op de Jozefschool. Deze school zou later samengaan met de Mariaschool en daaruit ontstond de Binnemeerschool. Ze werd na 16 jaar directeur en bleef 32 jaar lang trouw aan deze school.

Toen kwam de vraag of ze zin had in een nieuwe uitdaging. Een startende school in Limmen zocht een gedreven directeur en ze dachten aan haar. Het sprak Els aan en ze maakte de overstap naar Basisschool Het Kleurenorkest. Een school, die toen nog in de kinderschoenen stond. Er moest veel gebeuren en hard gewerkt worden om de school met zijn uitgesproken visie te laten voortbestaan.

Els beet zich erin vast en zette 10 jaar lang haar schouders eronder. Er volgende spannende en belangrijke momenten, als het eerste inspectiebezoek, de verhuizing naar een echt schoolgebouw en de aansluiting bij Stichting Blosse. Prachtige mijlpalen, waar Els met trots op terug kan kijken.

Inmiddels is ze 61 en heeft ze nog een andere passie. Ze wil het Systemisch Werk, wat zij zo belangrijk vindt in het onderwijs, verder uitdragen. Ze wil leerkrachten en directeuren trainen. Maar ze geeft ook aan meer te willen genieten. Wandelen, zwemmen en aandacht voor haar kleinkinderen. Els Vonk is een mensen-mens. Ze heeft hart voor het kind en hun ouders. Kinderen hebben liefde en leiding nodig; ze moeten voelen dat ze welkom zijn en dat er van hen gehouden wordt. Vanuit die grondgedachte heeft zij haar werk altijd gedaan.

Wat zal ze haar werk missen en wat zal zij gemist worden. Toch heeft ze zin in de rust en de ontspanning die deze ook stap met zich meebrengt. Een goed moment voor afscheid is er nooit. Voor haar is dit het goede moment. In Hedi Schuite heeft zij een goede opvolger gevonden. Een Limmenaar, die het een eer vindt dat ze verder kan bouwen aan deze mooie school.

Voor Els zit het er bijna op. Een laatste afronding van dingen, overdragen en vooral afscheid nemen. Ze doet dit met een feestelijke dag op 18 juli. Mocht u haar persoonlijk gedag willen zeggen, dan kan dit van 14.00 tot 15.00. Dan is er een receptie aan de Hogeweg 55 in Limmen.