AFC ‘34 te sterk voor Vitesse ‘22

Castricum – Op een koude en kille dag waar sjaal, handschoenen en muts geen overbodige luxe waren voor de opgekomen trouwe supporters kreeg Vitesse bezoek van onze noorderburen. Nu speelt AFC ‘34 alle lange tijd 1e klas en staat altijd wel te boek als kampioenskandidaat. Hun laatste resultaten waren wat minder en daardoor waren zij gezakt naar plaats 5.

Door PR-commissie Vitesse ‘22

Misschien lagen er mogelijkheden voor Vitesse en daarom was het jammer dat Joey van Esveld niet aanwezig was vanwege schoolverplichtingen. Deze voetballer is eigenlijk onmisbaar voor het elftal met zijn actie, creativiteit en doelpunten. Wel stond Jesse Arendse weer in de basis en hij kan wel met zijn snelheid en acties voor goals zorgen, maar door blessureleed en ziekte moet hij nog wedstrijdritme opdoen. Met Ron Scheffer (ook na blessureleed) weer terug in de basis en Martijn Kuijs op de plek van Joey probeerde Vitesse het wel, hetgeen na twintig minuten tijd een schot opleverde dat net over ging.

Milo Cremers

Gelukkig heeft Vitesse nog een geweldig wapen met de naam Milo Cremers, die tien minuten voor rust na een goed genomen corner van Ron Scheffers bij de tweede paal hoog boven de verdediging uitkwam en voortreffelijk bij de eerste paal binnenkopte. Helaas stond Vitesse toen al met 0-3 achter, omdat AFC tussen minuut 22 en 30 genadeloos toesloeg met drie doelpunten. We gaven de goals wel wat makkelijk weg, waarbij AFC alle vrijheid had in de 16 om binnen te schieten en bij de derde goal mag de bal op de achterlijn nooit meer voor het doel komen. Met vier schoten en drie doelpunten was AFC dodelijk effectief. Milo Cremers had AFC wat zenuwachtiger de thee kunnen laten nuttigen, maar zijn tweede kopbal werd vlak voor rust net van de lijn gehaald.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Vitesse er nog wat van te maken, maar liep na een kwartier tegen een 1-4-achterstand aan. Het werd nog een beetje spannend na een overtreding van Joris Veld op een speler van AFC, die daarna voor eigen rechter ging spelen, met als resultaat geel voor Joris, rood voor AFC. Met een extra spits er in en ook Milo naar de spits gestuurd kwam Vitesse niet veel verder dan wat schoten die naast en over gingen en wat ballen tussen de palen waar de keeper geen problemen mee had. Zo ging de wedstrijd (onder leiding van een voortreffelijke scheidsrechter) uit als de bekende kaars en spoedden de trouwe supporters zich naar de warmte. (Foto: aangeleverd)