Aerobicsles voor het goede doel (update: uitgesteld)

Castricum – In de jaren ’80-’90 was aerobics een hype en gingen in de regio Castricum veel sportievelingen naar de lessen van aerobicsinstructeur Peter Kok. „Ik gaf ook lessen aerobics aan de eerste teams van de rugby en hockey. Pittige work-outs!”, vertelt Peter. Velen zullen hem herinneren als de energieke docent die regelmatig riep: „Pijn is een emotie en kun je uitschakelen”. De muziek uit die jaren ’80 en ’90 met de bijbehorende aerobicskleding, zoals zweetbandjes en beenwarmers, zal bij velen weer mooie herinneringen oproepen, met of zonder spierpijn.

Roparun
Die Peter Kok komt in 2020 weer in actie. Hij geeft nog een keer zijn dynamische aerobicslessen. Nu voor het goede doel. De gehele opbrengt van dé les der aerobicslessen gaat naar team 130 Smit&Partners Keep on Running, voor de Stichting Roparun. Dit sportieve team – inclusief Peter als sportmasseur – vertrekt hardlopend op 30 mei vanuit Parijs om op 1 juni in Rotterdam te finishen. Een groots evenement waarbij geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. De missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Nog 1x los
Op 4 april geeft dé aerobicsinstructeur uit de jaren ’80-’90 twee keer een uur aerobics bij CrossFit Castricum, dus haal beenwarmers en aerobicspakje maar uit de kast en doe mee. Voor wie niet (meer) aan de aerobicsles mee kan doen heeft Peter een Meet & Greet op de planning. Aanmelden gaat via keeponrunning130@gmail.com. Vermeld of je om 14:00 of 15:30 uur mee wilt doen en/of je de Meet & Greet wilt doen. Vol = vol, dus wacht niet te lang met inschrijven om nog een keer ouderwets los te gaan op de aerobicsles van Peter Kok.

Alle activiteiten van team Keep on Running voor de Stichting Roparun zijn te volgen via Facebook: @keeponrunning130. (Tekst: Marije Smit, foto: aangeleverd)

Update: de aerobicsles is tot nader order uitgesteld.