Adrie Mooij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Limmen – Burgemeester Karen Heerschop heeft zondag – namens de Koning – de heer Adrie Mooij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De inwoner van Limmen is al meer dan vijftig jaar actief als vrijwilliger bij heel veel maatschappelijke organisaties.

Al vanaf 1971 is Mooij actief als vrijwilliger bij het Liturgisch koor Limmen. Begonnen als koorlid en inmiddels ook al meer dan 25 jaar voorzitter. Ook bij de Corneliuskerk Limmen is hij betrokken, zowel inhoudelijk (als lid van het parochieraadoverleg) als praktisch (bij het maken van decorstukken voor vieringen en het samenstellen van liturgieboekjes). Daarnaast is hij sinds 1980 actief bij Prikploeg Jan uit Limmen, die jaarlijks met een bloemmozaïek deelneemt aan de Limmer Bloemendagen.

Basisschool en Timmerdorp

Ook bij de plaatselijke basisschool Kerkuil kennen ze Adrie Mooij als onmisbare vrijwilliger. Hij coördineert de oud-papierinzameling en maakt decorstukken voor de jaarlijkse musicals. Dat doet hij al sinds 1990, toen de toenmalige school Pax Christi nog niet was gefuseerd met de Sint Maartenschool. Maar nog vaker was hij actief bij jeugdactiviteiten: hij helpt bij het jaarlijkse Timmerdorp van Conquista, onder andere met het opbouwen van het huttendorp-veld en om ervoor te zorgen dat voldoende timmerhout beschikbaar is.

Bij CasRC en DOK

Iets verderop, in de kern Castricum, is hij ook bekend. Bij de Castricumse Rugby Club raakte hij betrokken doordat zijn kinderen er lid waren. Al snel stond hij er als vrijwilliger in de kantine, was hij een tijdlang coach en wierp hij zich op als chauffeur om de spelers van de teams naar allerlei wedstrijden te rijden. Tot slot was hij ook ‘met zijn handige handen’ vier jaar actief als vrijwilliger bij de sociale onderneming Stichting De Oude Keuken (DOK), het restaurant dat wordt bemand door (ook) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onmisbaar en waardevol

Burgemeester Karen Heerschop tijdens haar speech: ,,U wordt vooral geroemd om uw humor en uw talent te zorgen voor een goede sfeer. Een aanpakker en een stille kracht. En terecht. Daar mag u trots op zijn. En wij zijn daar bijzonder blij mee. Want waar zou onze lokale samenleving zijn zonder mensen zoals u?’’ (Foto: Ernest Selleger)