Activiteiten tijdens Kinderboekenweek 2021

Castricum – Tijdens de Kinderboekenweek (6 tot en met 17 oktober) organiseert Bibliotheek Kennemerwaard verschillende gave activiteiten voor kinderen. In de speciale Kinderboekenweekfolder, die in de bibliotheek ligt, kun je er alles over lezen. Dit jaar staan beroepen tijdens de Kinderboekenweek centraal.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wilt en alvast dromen over later! Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst.

Test je talenten

Ontdek wat jouw speciale talent is en doe de talententester uit het Doeboekje. Stel je hebt 100 euro geërfd van een oud omaatje, wat doe je ermee? Welk spel speel jij het liefst? Ben jij een avonturier, een dingenzoeker of een wereldredder? Het antwoord vind je in het Doeboekje. Daarin staan ook veel raadsels, moppen, puzzels en natuurlijk de beste boekentips die heel goed bij jouw talent passen! De Doeboekjes mag je gratis meenemen zo lang de voorraad strekt. Ze liggen in alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard.

Gamen in de bibliotheek

In het online beroepenspel ontdek je een aantal werelden en kom je beroepen tegen zoals een dierenarts of een rare drakenkweker. Neem je telefoon mee of leen de telefoon van je ouders en scan de QR-code op de poster. In alle vestigingen van de bibliotheek in de gemeente Castricum kun je dit beroepenspel spelen. Ook de beroepenspeurtocht is hier te vinden. Zelf een dagje meelopen achter de schermen? Meld je aan door een sollicitatiebrief of -filmpje naar klantenservice@bknw.nl te sturen. Zet je naam, leeftijd en gewenste bibliotheekvestiging erin en leg uit waarom je hier zou willen werken. De meeloopdagen zullen plaatsvinden in de Kinderboekenweek en/of de herfstvakantie. Meelopen duurt maximaal 45 minuten en wordt in overleg met de ouders ingepland.

Op de foto:
Jasmin (11) met haar favoriete kinderboek. (Foto: aangeleverd)