Activiteiten Team Sportservice Kennemerland verademing in coronatijd

Castricum/Heemskerk – Tijdens de meivakantie stonden maar liefst vijftien sportieve activiteiten op het programma van Team Sportservice Kennemerland. Dergelijke vakantieactiviteiten worden elke schoolvakantie georganiseerd voor de jeugd uit de gemeenten Castricum en Heemskerk. Onder leiding van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs, buurtsportcoaches en verenigingen hebben ruim 250 kinderen zich van hun sportiefste kant laten zien.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar konden deelnemen aan een gevarieerd programma met beachsporten, sportinstuiven, voetbal, camping games, bootcamp en atletiek. De gratis vakantieactiviteiten zijn een zeer welkom alternatief voor de kinderen nu veel uitjes of vakanties in de coronatijd niet door kunnen gaan. Helaas zat het weer niet altijd mee, maar gelukkig heeft het merendeel van het programma plaats kunnen vinden.

Inzet verenigingen

De sportieve activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de inzet van verenigingen. Handbalvereniging DSS stelde de nieuwe beachvelden beschikbaar, zodat de kinderen konden kennismaken met beachhandbal, beachvoetbal en beachvolleybal. Voetbalvereniging ADO’20 verzorgde een leuke training speciaal voor meisjes. De sportcarrousel met beachvolleybal van 2Beach/VV Croonenburg en atletiek van AVC werd helaas afgelast, maar wordt binnenkort ingehaald.

Speurtochten

De sportieve speurtochten, die Team Sportservice Kennemerland heeft uitgezet in de gemeenten Castricum en Heemskerk, zijn ook deze vakantie weer door veel gezinnen gedaan. De speurtochten zijn gratis en ook de komende maanden nog te spelen met de app Seppo. Meer informatie over de verschillende tochten en de app Seppo is op www.teamsportservice.nl/kennemerland te vinden.

Zomervakantie

Wie de volgende vakantie ook mee wil doen met de gratis activiteiten van Team Sportservice Kennemerland moet deze website goed in de gaten houden. Eind juni wordt hier het programma van de zomervakantie gepubliceerd. (Foto: Team Sportservice Kennemerland)