Activiteiten in bibliotheek tijdens culturele manifestatie

Op 9 en 10 maart staat heel Geesterhage bol van de culturele activiteiten. Ook in de bibliotheek zijn boeiende activiteiten georganiseerd. De bibliotheek is op zaterdag 9 maart een uur langer open, tot 17.00 uur. Op zondag 10 maart is de bibliotheek extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens het weekend van de culturele manifestatie betaal je geen inschrijfkosten als je lid wordt van de bibliotheek. Er is al een lidmaatschap vanaf € 4,50 per maand.
Zin in een ritje in een achtbaan, een wandeling door een prachtig natuurgebied of net als Max Verstappen een ritje op het circuit maken? Ga dan op zaterdagmiddag 9 of 10 maart naar de bibliotheek in Castricum. Daar kan iedereen ‘s middags korte filmpjes met een VR-bril bekijken. Een filmpje kijken met een VR bril geeft de ervaring alsof je het echt meemaakt. Je zit in de achtbaan, loopt door het natuurgebied en giert net als Max door de bochten. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn en kunt gewoon binnenlopen. Aanmelden vooraf is niet nodig en deelname is gratis.
Monique van den Hoed geeft op zaterdag 9 en zondag 10 maart in de bibliotheek een inkijkje in haar leven. In 1995 kreeg zij een zeer ernstig ongeluk waar ze hersenletsel aan over hield. Er volgde een lange weg van revalideren. Monique heeft haar verhaal en ervaringen vastgelegd in het boek ‘De wandelende fruitmand’. In haar boek beschrijft Monique haar proces van ziekzijn naar beter worden en hoe ze het leven in een instelling heeft beleefd. Je kunt het verhaal van Monique op zaterdag meemaken van 16.00 tot 16.30 uur of op zondag van 14.00 tot 14.30 uur.
Mia Wijten liep in 2016 van Castricum naar Santiago de Compostella (zie foto). Mia vertelt op zaterdag 9 maart van 14.00 tot 15.30 uur over haar tocht aan de hand van een presentatie met dia’s. Zij deelt in het kort haar voorbereidingen en ervaringen, om zo een goed beeld te geven van de avonturen waar je mee te maken kan krijgen onderweg naar Santiago. In 130 wandeldagen liep Mia 3000 km. Zij liep alleen, door prachtige natuur, over lange rechte asfaltwegen, klom en daalde over heuvels en serieuze bergen, in de kou of de hitte, zag voorjaarsbloemen en ijsbloemen en genoot van de rust en ruimte. Mia sliep op allerlei locaties en trof overal heel verschillende mensen en omstandigheden aan.
De culturele manifestatie is hét tweejaarlijks podium voor verenigingen en groepen in Castricum die zich bezig houden met zang, dans, theater, muziek, poëzie, kunst en cultuur. Kijk voor het complete programma op www.culturelemanifestatiecastricum.nl. (Foto: aangeleverd)