Actie tegen paardenpoep

Peter Paul Bruin is samen met anderen bezig een Anti PaardenPoep Comité op te richten, kortweg het APPC. Er is een boekje samengesteld met foto’s van de overlast en die is aangeboden aan wethouder Swart. ,,Ons mooie dorp Castricum wordt geteisterd door paardenpoep”, zegt Bruin. ,,Overal in het dorp ligt paardenpoep. Alle paardrijders en rijdsters laten hun paarden hun behoefte doen op straten, wegen, fietspaden, trottoirs, speelplaatsen enzovoort. En ze denken er zelfs niet aan om deze smerigheid op te ruimen.”

Hondenbezitters betalen hondenbelasting en hebben een opruimplicht. Met de opbrengst van de belasting wordt onder andere vuilnisbakjes en poepzakjes aangeboden. ,,Maar paardenbezitters? Niets van dat alles.” De maatregelen die het APPC aankondigt zijn niet mis. Het comité vraagt mensen die ook overlast ondervinden of zich er aan ergeren om vlaggen te plaatsen in elke niet opgeruimde hoop paardenpoep. Iedere keer de gemeente te bellen om te vragen de hoop op te komen ruimen. Hondenbezitters worden gevraagd in staking te gaan en hun hopen hondenpoep te laten liggen. Met een spuitbus witte verf elke niet opgeruimde hoop paardenpoep te omcirkelen en de niet opruimende paardrijder te fotograferen en deze op de social media te zetten.

Bruin: ,,Maar voordat wij tot acties overgaan willen wij in eerste instantie de gemeente, raadsleden, wethouders vragen hier wat aan te doen. Neem maatregelen, stel een opruimplicht in, handhaaf deze, stel een paardenbelasting in om de kosten van het opruimen te bekostigen, want als zij het zelf niet opruimen, is het toch niet zo gek om een gemeentemedewerker met een scootertje en een aanhangertje op weg te sturen?”