Aanwinst voor SV Vredebrug

Limmen – Op vrijdag 1 april speelden de schakers van SV Vredeburg de twintigste ronde van de interne competitie. Met nog maar zes ronden te gaan wordt de titelstrijd steeds spannender.

Bert Hollander verspeelde de koppositie door een dure nederlaag tegen zijn zusje Sandra. Bert maakte wel een fout: hij blunderde in het vroege middenspel een stuk weg. Sandra maakte juist geen fout. Luc Janssen neemt de koppositie over. Hoewel zijn tegenstander Harry Levering zich serieus verweerde, ging Janssen op techniek naar het volle punt. Bob Stolp won van Dick Aafjes, die eigenlijk wel aanspraak maakte op een half punt. Aafjes bereikte na prima spel een remise-achtig eindspel met aan beide zijden een stuk en vijf pionnen, maar in de ‘dying seconds’ wist Stolp het stuk te ruilen en via een iets actievere koning toch als eerste een pion op te rapen, waarna de weg voor promotie van de pluspion vrij was.

Nieuw lid

Schaakverenigingen hebben het veelal lastig om nieuwe leden te werven. Hoe mooi is het dan wanneer zomaar een nieuw lid binnenwandelt en dan ook nog één met een rating-niveau van 1900+?! Wim van Dijk is afkomstig uit de buurt van Rotterdam – de tongval is onmiskenbaar – maar verhuisde ‘voor de liefde’ naar Akersloot. In zijn eerste duel bevestigde hij zijn hoge ratingniveau door in een zorgvuldig gevoerde partij Harold Ebels te verslaan. Van deze aanwinst gaat Vredeburg, ook in de externe competitie, nog veel plezier beleven. Theo Al en Jeroen van Vliet bereikten in het vroege middenspel reeds een ‘gentleman’s agreement’: beiden een half punt en een biertje! In de partij tussen de levenspartners Bert van Diermen en Marlies Sturk ging het er – op het bord – niet liefdevol aan toe: met twee krachtig samenwerkende paarden besprong Sturk – met succes – de koningstelling van manlief! Gelukkig ging het koppel weer gezellig samen huiswaarts.

Bondswedstrijd

Hans de Goede rokeerde lang, maar liet in het centrum een pionnetje onbewaakt. Samer Alrayes profiteerde dankbaar en bouwde het voordeel uit naar een strakke overwinning. Via een subtiel pionzetje viel Ed Stolp zowel een paard als een toren aan: het begin van het einde voor Barry Blekemolen! Marc Voorwalt speelde dit seizoen nog niet zo veel partijen, maar toonde, aan de hand van een keurige zege op Nico Pepping, aan het spelletje nog niet verleerd te zijn. Komende week speelt Vredeburg 2 op donderdag een bondswedstrijd tegen Heerhugowaard 2 en wacht op vrijdag ronde 21 van de interne competitie. (Foto: Pixabay)