[UPDATE] Explosie bij woning gemeenteraadslid Ralph Castricum

Castricum – Afgelopen nacht is een explosie geweest bij de woning van gemeenteraadslid Ralph Castricum. Dat meldt hij via Twitter. Op foto’s is te zien dat de voordeur van de woning zwaar beschadigd is. Niemand raakte gewond.

Burgemeester Toon Mans heeft rond 11.45 uur een persconferentie gegeven in het gemeentehuis. Hij verklaarde een dergelijk incident in zijn carrière als burgemeester niet eerder te hebben meegemaakt. Vanmiddag heeft hij overleg met politie en justitie. ,,Ik wil precies weten wat er is gebeurd en waarom het is gebeurd’’, aldus Toon Mans. Hij roept, net als de politie, eventuele getuigen op om zich te melden. Ralph Castricum is naar een veilige locatie overgebracht. Of er vermoedens bestaan over de aanleiding voor de explosie, wil Mans niet bevestigen.

‘Harde knal’
Ralph Castricum is sinds 2014 actief als gemeenteraadslid. Hij is op dit moment het enige raadslid voor Forza! Castricum. Ooggetuigen hebben verklaard dat vannacht rond 01.30 uur een harde knal te horen was aan het Kortenaerplantsoen. Ook werd een lichtflits gezien. Het raadslid laat via Twitter weten ‘helemaal kapot te zijn van de aanslag’. De politie voert forensisch onderzoek uit. Via Twitter waren rond 09.00 uur al tweehonderd reacties, voornamelijk steunbetuigingen, geplaatst.

De burgemeester overweegt om vanmiddag een bezoek te brengen aan de buurt en vraagt buurtbewoners die zich zorgen maken over hun veiligheid om contact op te nemen met de gemeente.

(Foto: Ralph Castricum / Twitter)