Aanmelden voor Eerste Communie weer mogelijk

Op zondag 11 juni 2017 doet een groep kinderen hun Eerste Communie in de katholieke kerk aan de Langebuurt te Uitgeest. Dat lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen beginnen binnenkort al. Aanmelding is weer mogelijk!

Afgelopen weken is kapelaan Mario op diverse scholen in groep 4 langs geweest om te vertellen over de Eerste Communie. De kinderen konden volop vragen stellen. Na afloop van de uitleg hebben de kinderen uitnodigingsbrieven meegekregen. Zo konden ook hun ouders lezen over de Eerste Communie en over de aanmelding.

In december komen de communicanten bij elkaar om kennis te maken, waarna in januari de echte voorbereiding start. Tijdens de voorbereidingen helpt Juul de Giraf de communicantjes stap voor stap op weg richting de Eerste Communie. Door middel van het projectboekje leren de kinderen bijvoorbeeld dat het niet erg is om fouten te maken en dat je het weer goed kunt maken. Verschillende bijbelverhalen worden besproken, waarbij men vooral kijkt naar wat de kinderen daar uit kunnen leren. Daarnaast wordt er ook veel geknutseld.

Als u een (klein)zoon of (klein)dochter heeft in groep 4, dan kunnen zij zich nu aanmelden voor de Eerste Communie. Ook kinderen die buiten Uitgeest op school zitten zijn van harte welkom, net als kinderen die al in een hogere groep zitten, maar graag (alsnog) hun communie willen doen. Voor aanmeldingen of extra informatie kunt u contact opnemen met de pastorie (telefoonnummer 312331) of stuur een e-mail naar eerstecommunieuitgeest@hotmail.com.