Aangepast programma met gratis buitensporten in kerstvakantie

Castricum/Heemskerk – Als we niet binnen kunnen sporten, dan gaan we toch lekker naar buiten! Zo redeneert Team Sportservice Kennemerland naar aanleiding van de nieuwe maatregelen. In de kerstvakantie organiseren zij buitenactiviteiten voor kinderen uit groep 3 t/m 8, die in de gemeenten Castricum en Heemskerk wonen of naar school gaan. Alle activiteiten zijn gratis en wie mee wil doen kan zich op www.noordhollandactief.nl inschrijven.

De vakantieactiviteiten zijn eenvoudig op de website te vinden via een filter. Per leeftijdscategorie zijn er verschillende aanvangstijden. Vanwege de coronamaatregelen mogen ouders/verzorgers niet bij de activiteiten blijven kijken. De eerste activiteit vond gisteren plaats en ook vandaag kunnen kinderen in actie komen. Volgende week zijn er drie activiteiten. Dinsdag 4 januari een mix van bootcamp, atletiek en verschillende spellen bij DSS in Heemskerk. Woensdag 5 januari levend Stratego bij het Kleurenorkest in Limmen: Een spannend en actief tikspel waarbij je het andere team moet verslaan door goed met elkaar samen te spelen. Donderdag 6 januari een mix van verschillende sporten zoals voetbal, knotshockey, trefbal en boogschieten bij MHCC in Castricum. Deze activiteiten zijn allemaal voor leerlingen uit groep 3 t/m 8.

Sportieve speurtochten

Ook is het weer mogelijk om met het gezin een of meer sportieve speurtochten te spelen met de app Seppo. De speurtochten zijn gratis en op een tijdstip naar keuze te doen. Er zijn in totaal negen routes in de plaatsen Akersloot, Castricum, Heemskerk en Limmen. Ga naar www.teamsportservice.nl/kennemerland voor de inlogcodes en instructie.

Meer informatie

Voor aanmelden en meer informatie over de vakantieactiviteiten ga je naar www.noordhollandactief.nl en wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een e-mail naar kennemerland@teamsportservice.nl sturen. (Foto: aangeleverd)