Aanbrengen nieuw rieten dak Dierenduintje deze week gestart

Castricum – Woensdag is een rietdekker gestart met het vernieuwen van het dak op de stal van kinderboerderij ’t Dierenduintje. Een belangrijk deel van de kosten is door een doneeractie bijeengebracht. Aan het eind van de zomer zullen de donateurs welkom zijn op een speciaal voor hen georganiseerde middag.

In december vorig jaar startten de beheerders van ’t Dierenduintje via doneeractie.nl met een geldinzameling. Er was 15.000 euro nodig om een nieuw rieten dak te kunnen bekostigen. Inmiddels hebben 268 mensen gedoneerd, dat leverde een bedrag van bijna zevenduizend euro op. Dankzij bijdragen van fondsen en het aanspreken van het eigen spaargeld van de stichting is het volledige bedrag voor het nieuwe dak inmiddels beschikbaar. Natuurlijk blijven bijdragen nog steeds welkom, zodat het spaarsaldo weer kan worden aangevuld.

Het team van ’t Dierenduintje laat weten: ,,Dankzij alle lieve mensen die een donatie hebben gedaan kunnen we met een gerust hart de herfst/winter ingaan zonder angst voor lekkage. We willen iedereen heel erg bedanken voor de donaties, zonder u was dit niet gelukt!’’ Naast bijdragen van particulieren kwam ook financiële steun vanuit Stichting Albert Asjesfonds, Stichting Keerpunt Foundation, Bridgeclub Alert en Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn. Op www.samenvoordebuurt.nl/dierenduintje is meer informatie over de middag voor donateurs te vinden. (Foto: aangeleverd)