Zweet leidt FC Castricum met vier goals naar zege

Castricum – Op Sportpark Noord End stond de wedstrijd tussen FC Castricum en ASV Blauw Wit op het programma. Beide teams hebben de punten hard nodig om aansluiting te maken naar de subtop. FC Castricum behaalde zaterdagmiddag een terechte thuisoverwinning, er werd met liefst 6-0 gewonnen.

Door Joop Bakker

Direct naar de aftrap was het overwicht van FCC te merken, nog geen minuut gespeeld en het schot van Elario Zweet werd net van de doellijn weggetikt. Het eerste half uur kreeg FCC verschillende kansen om te scoren maar ze werden niet benut. Dan weet je dat de eerste de beste kans voor Blauw Wit zij gaan scoren, echter het doelpunt van Chakib Tayeb werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten voor rust kwam FCC op voorsprong. Een aanval over links, Tjidde Geerts brengt de bal voor het doel en Elario Zweet neemt hem vol op de slof, via de keeper en lat komt de bal terug en in de rebound scoort hij nu wel,1-0.

Tweede helft

De tweede helft startte FCC net zo voortvarend als de eerste helft. In de 49ste minuut gaat Elario Zweet alleen op de keeper af en maakt het prima af, 2-0. Nog geen twee minuten laten is het Tarkan Sahin van Blauw Wit die net is ingebracht en alleen op Lars Beukers af gaat. Deze houdt zijn doel zo klein mogelijk, waardoor hij naast schiet. De 55ste minuut aanval over rechts, Jeroen Bakker speelt Tjidde Geerts in die alleen op de keeper af gaat en de bal snoeihard in de lange hoek knalt; 3-0.

Blauw Wit is geknakt en geeft steeds meer ruimtes weg. Het duurde dan ook niet lang voordat de 4-0 op het scorebord stond. Bart Kornblum had zich door zijn snelheid prima vrijgespeeld en bracht de bal scherp voor, waar Elario Zweet het prima afmaakte. Acht minuten later is het zijn broer Joep Kornblum die de bal krijgt aangespeeld door Carlo Vrijburg en hem heerlijk in de linker kruising schiet; 5-0. Het slotakkoord kwam in de 88ste minuut, wederom voorzet van Carlo Vrijburg en Elario Zweet die de bal koelbloedig intikt en de eindstand op 6-0 zet.

FCC-topscoorder Elario Zweet op weg naar de 4-0. (Foto: Sandy Klaver)