90-jarige voetbalclub presenteert ‘Zwart-Gele Rakker’

Akersloot – Voetbalclub Meervogels ’31 bestaat, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, dit jaar negentig jaar. Op 6 juli 1931 werd de club opgericht. Akersloot telde destijds slechts tweeduizend inwoners. Grote festiviteiten zijn in verband met de coronamaatregelen niet nodig, wel komt de club met een eigen bier: ‘Zwart-Gele Rakker’.

Naamsveranderingen, verhuizingen, een groeiend aantal leden, promoties en degradaties hebben de voetbalclub gevormd tot wat het nu is. Natuurlijk is voetbal – en dus sporten – de hoofdmoot, maar meer en meer heeft de club haar nut bewezen als sociaal-maatschappelijk ontmoetingspunt. Vele vriendschappen zijn hier gesmeed en met terugkerende evenementen is het een weerzien van oude bekenden, al dan niet onder het genot van een biertje.

Het competitievoetbal ligt door COVID-19 al tijden stil. Hoe jammer dat ook is voor alle leden, toeschouwers en trouwe aanhangers van supportersvereniging de M-Side, het is zaak om nu nog even vol te houden om corona eronder te krijgen. Daarom is de viering van het jubileum in een ander jasje gegoten. Het initiatief is genomen om in samenwerking met brouwerij Troost een biertje te brouwen dat past bij de club en haar cultuur.

De limited edition van ‘Zwart-Gele Rakker’ is uitsluitend te verkrijgen tijdens de speciaal geopende drive-through op de parkeerplaats van sportpark De Cloppenburgh, gelegen aan de Boschweg. Dit kan op zaterdagmiddag 27 maart vanaf 14.00 uur zolang de voorraad strekt. Een pakket bevat zes blikjes en kost 15 euro. Gelieve contant af te rekenen. Uiteraard worden alle coronarichtlijnen scherp nageleefd, om onnodige risico’s te vermijden. (Foto: aangeleverd)