87-jarige Nanou Stet springt uit vliegtuig

87-jarige Nanou Stet springt uit vliegtuig

Castricum – Wanneer je op leeftijd bent is een extreme sport meestal niet het eerste waar je aan denkt tijdens een familieweekend. Nanou Stet uit Castricum dacht daar echter anders over, en besloot eerder deze maand samen met één van haar dochters en drie kleinkinderen de sprong boven Texel te wagen.

De wens om ooit nog parachute te springen was er al lang, maar het was er eigenlijk nooit echt van gekomen. Op weg naar Texel stelde één van haar kleindochters voor om samen te springen, waarna Nanou enthousiast en zonder twijfel reageerde. Geschrokken kwam haar kleindochter tot de conclusie dat het echt ging gebeuren, en de rest van de familie werd, eenmaal aangekomen in het vakantiehuis, op de hoogte gebracht.

Van het plan werd niet meer afgeweken, de tandemsprongen werden geboekt en zelfs haar dochter en nog twee andere kleinkinderen haakten aan. Voor ze het wisten liep de groep van vijf vastberaden op het kleine vliegtuig af, met in de achtergrond een stuk of vijftien juichende familieleden.

Nagelbijtend maar extreem trots keken de toeschouwers minutenlang de lucht in, totdat de witte parachutes één voor één aan de strakblauwe hemel verschenen. Kort daarna landde Nanou weer op het Waddeneiland, om vervolgens vrij nuchter te vertellen dat een parachutesprong echt niet zo eng is.

En een volgende activiteit op haar to-do lijst? Daar kon ze nog geen antwoord op geven, maar het zal haar familie niets verbazen als ze binnenkort een bowlingtoernooi of motorcrosswedstrijd wint. Nanou Stet is een lokale held en voor velen een superoma.