’75 jaar vrij in Castricum’ pilot van start op Visser ’t Hooft

Castricum – Groep 7 van basisschool Visser ‘t Hooft is gestart met het project ’75 jaar vrij in Castricum’. De kinderen hebben bezoek van Carel Barbiers uit Egmond-binnen in de klas gehad. Carel is 88 jaar oud en kan zich nog erg goed herinneren hoe de oorlog zijn leven op zijn kop zette als kind. Twee uur lang vertelde hij erover en de klas hing aan zijn lippen.
Van het verhaal van Carel Barbiers is een filmpje gemaakt van krap vijf minuten. Dit filmpje dient als voorbeeld voor de leerlingen, want zij gaan elf ook een film van vijf minuten maken van iemand die de Tweede Wereldoorlog aan den lijve heeft meegemaakt in Castricum.
Als alles mee zit vertonen ze de zelfgemaakte filmpjes over twee maanden in de Corso bioscoop. Dit maakt het project erg spannend voor de leerlingen van groep 7. Maar ook extra bijzonder, ze weten waarvoor ze het doen.
Ook hebben de kinderen op woensdag 28 maart een speciale fietsroute in Castricum gefietst langs verschillende plekken waar herinneringen van de Tweede Wereldoorlog konden worden bekeken.

Dit project is mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum en het Vfonds.