6e van Vitesse ’22 in bekerfinale

Castricum – Op 30 april om 11.15 uur trapte het 6e seniorenteam van Vitesse af voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen IVV 3 uit Landsmeer. Een zonnige dag met een zwakke frisse wind uit het oosten, een geduchte tegenstander en veel toeschouwers van beide kampen langs de lijn.

Vooraf werd wedstrijd opgeluisterd met vuurwerk aan de Papenbergzijde, waar het publiek op uitkeek. De eerste helft ging gelijk op qua spel, het was echter Vitesse dat al vrij snel de leiding nam en met 1-0 (Patrick Stigt) de rust in ging. Het spel werd eenmaal kort onderbroken door een lichte schermutseling. De tweede helft wisten de Landsmeerspelers de gelijkmaker te maken. IVV had meer overwicht, speelde feller aan de bal, maar wist het niet optimaal uit te buiten.

Na de 1-1-eindstand moesten penalty’s het verschil gaan maken. Ook dat was billenknijpen. Na een 0-1-achterstand in de penaltyserie wist Vitesse de stand om te buigen door de overige penalty’s in de goal te rammen. Uitblinker was penalty-killer Jesse Wijgman, die de goal twee keer schoon wist te houden in de penaltyreeks. In de wedstrijd zelf wist hij eveneens goed te acteren. Zondag 4 juni zal op neutraal terrein de bekerfinale gevoetbald worden tegen SC Buitenboys 4 uit Almere. (Foto: aangeleverd)