65ste editie Bloemendagen Limmen

De 65ste editie van de Bloemendagen Limmen is een feit. Een mooie leeftijd is behaald maar er wordt nog lang niet gesproken over met pensioen gaan. Van zaterdag 6 mei tot en met woensdag 10 mei zijn er in Limmen weer de schitterendste mozaïeken, werkstukken, beunen, straatversieringen en vrije categorieën te bewonderen.

De route die door het dorp loopt is ongeveer 10 km lang, de vele bewoners zullen laten zien dat het feest is in het dorp. De vlaggen hangen buiten, straatversiering is gemaakt en in het gehele dorp zijn vooral in het weekend veel extra activiteiten georganiseerd.

Op zaterdag doet de Nederlandse Vereniging van Traditioneel Gerij het dorp aan om in het dorpspark (gelegen aan Enterij/ Middenweg) uitleg te geven over hun paarden en wagens. Iedereen is mooi aangekleed, de meeste in traditionele kledij. Als zaterdagavond de prijsuitreiking is geweest is het de volgende dag helemaal feest in het dorp. De Boerenhofkapel de Kinkeluters brengen een aubade en rijden een groot gedeelte van de route. Om 11.30 uur begint de Oldtimer Fair in het dorpspark. Hier zijn vele oldtimers, foodtrucks, lokale cateraars, verrassende standhouders en als hoogtepunt twee tractorpullers: Argos oil Whispering Giant en MPM Seaside Affair. De oldtimers zullen om 12.30 uur een rondrit door het dorp doen. Aan muziek is ook gedacht, er zijn meerdere optredens van de Limbeats en de Bad Back Bones.

De Hortus Bulborum is deze dagen ook nog open en op zondag wordt er het Kunst en Muziek tussen de Bollen-evenement gehouden. Diverse koren en bands treden op terwijl er bij de diverse kramen naar uiteenlopende kunstvormen gekeken kan worden.

In de Burgerij op de Dusseldorperweg is er een tentoonstelling van 30 jaar Bloemendagen in Frankrijk. De Gaasverwerkers maken dit jaar hun 50ste mozaïek en bouwen hun mozaïek het jaar erop weer op in Frankrijk. Dit doen ze al 30 jaar. Het evenement in Frankrijk trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Er is meer dan genoeg te zien, te doen, te proeven en te ruiken tijdens de Bloemendagen. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. Zie ook www.bloemendagenlimmen.nl. (foto: Rijksmuseum door de Gaasverwerkers in 2016)