47ste Zilveren Hert jeugdtoernooi 2024

Castricum – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni zal sportpark De Puikman volstromen met zo’n 160 deelnemende jeugdvoetbalteams. De 47ste editie van het Zilveren Hert jeugdtoernooi ontvangt jongens en meisjes teams in de leeftijd van 4 (Mini’s) tot en met 17 jaar (JO-17) waarbij sportiviteit centraal staat.

Na een jaar van afwezigheid is een nieuwe groep vrijwilligers opgestaan voor de organisatie van het toernooi. Hans Opdam is voorzitter van de commissie en vertelt: ,,Het gaat goed met de jeugdafdeling van Vitesse ’22. Op dit moment heeft de club zo’n veertig jeugdteams. En dat is dan nog zonder de mini’s. Daarmee is het toernooi meteen ook flink van omvang. Elk team een eigen poule maakt dat we, naast onze eigen teams, zo’n 120 teams van buiten de club zullen verwelkomen dit weekend.’’

Beleving en sportiviteit

Voor de commissie zijn er twee kernwaarden die centraal staan; sportiviteit en beleving. ,,Sportiviteit staat daarbij op nummer één. Maar ook willen we de jeugdige deelnemers een echte herinnering meegeven. Ze moeten later met een lach op het gezicht terugdenken aan het Zilveren Hert Toernooi bij Vitesse.’’ Daarom heeft de organisatie niet alleen een strak gepland voetbalprogramma in elkaar gezet, maar zijn er onder meer rode draadspellen op De Puikman en zal Emergo de officiële opening verrichten. Daarnaast zullen de mascottes van AZ aanwezig zijn, mogen de poulewinnaars van de zaterdag met het hele team pannenkoeken eten bij restaurant Johanna’s Hof en zal ook de alom bekende Clown Alfredo niet ontbreken.

Kom op de fiets of te voet

,,Dankzij een fantastische groep lokale sponsors en een mooie groep vrijwilligers denken we echt een mooi weekend te kunnen neerzetten. We hebben er zin in’’, aldus Opdam. Een ieder is uiteraard van harte welkom om zaterdag 1 juni en/of zondag 2 juni te komen genieten van dit sportieve evenement. Daarbij wel het verzoek aan de Castricummers om vooral op de fiets of te voet richting De Puikman te komen in verband met de beperkte parkeercapaciteit. (Foto: Bos Media Services)