Blijven ontwikkelen

4 tips om jezelf goedkoop door te blijven ontwikkelen

PARTNERBIJDRAGE

Langzaam maar zeker zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat stilstaan achteruit gaan is. Zowel op persoonlijk vlak als zakelijk dien jij jezelf te ontwikkelen. Maar dit ook daadwerkelijk doen kan erg lastig zijn. Dit geldt al helemaal wanneer je met een budget zit dat beperkt is. Daarom hebben we in deze blog 4 tips voor je om jezelf goedkoop door te kunnen blijven ontwikkelen. Door deze tips zal je zeker groeien als mens!

Maak gebruik van het STAP budget

In de eerste plaats is het handig om gebruik te maken van het STAP budget. Dit is een subsidie die de overheid uitgeeft aan mensen die zichzelf willen blijven ontwikkelen aan de hand van scholen. Hierdoor hoef je geen volle osten voor een bepaalde online opleiding zoals die van icttrainingen.nl. Hierdoor liggen er ineens veel meer opties voor je open qua onderwijs en cursussen. Deze subsidie kun je echter maar op enkele momenten per jaar aanvragen, dus kijk goed naar wanneer het volgende moment is aangebroken hiervoor.

Neem educatieve YouTube video’s door

Ten tweede is het handig om educatieve YouTube video’s door te nemen. Deze zijn vaak gratis en kun je op ieder moment bekijken. Zo kunnen ze alvast een goede basis vormen, waarna je eventueel verder kan gaan met een cursus. Ook kunnen deze video’s je helpen om te zien of jouw interesse in het onderwerp groot genoeg is om er verder meer tijd en geld in te investeren. Dit is dan ook een uitstekende manier om goedkoop kennis te vergaren.

Lees zelfontwikkeling boeken

Verder is het aan te raden om zelfontwikkeling boeken te lezen. Deze kun je vaak tweedehands vinden of in de bibliotheek lenen. Zo beperk je jezelf financieel, terwijl je toch genoeg informatie krijgt. Wel is het handig om deze boeken op te zoeken bij een goed doordachte lijst met aanbevolen boeken, zodat je zeker weet dat je betrouwbare informatie ontvangt. Bovendien kun je met een lijst doelgericht bepaalde onderwerpen opzoeken, waardoor je jouw ontwikkeling gericht kunt sturen. Overweeg ook om een leesclub op te richten zodat je samen met anderen kunt leren.

Kies voor een mentor

Tot slot kan het ook handig zijn om voor een mentor te kiezen. Dit hoeft niet per se iemand met veel ervaring te zijn, maar wel iemand die jouw doelen goed begrijpt en jou daarin kan begeleiden. Ook hierbij geldt dat het kiezen voor een goedkope mentor kan helpen om jouw budget te beperken, terwijl je toch professionele hulp krijgt.

Al met al zijn er genoeg manieren om jezelf goedkoop te blijven ontwikkelen. Kies altijd voor de mogelijkheid die het meest geschikt voor je is en die het beste bij jouw doelen aansluit. Op deze manier kun je jezelf op een goedkope, maar effectieve manier blijven ontwikkelen.