autorijden

4 scenario’s waarin het slim is om een auto te huren

PARTNERBIJDRAGE

Als je niet regelmatig een auto gebruikt, vraag je je misschien af of je een vierwieler moet huren via www.easyterra.nl als dat nodig is. Mogelijk is het kopen van een eigen auto toch beter? Regelmatig een auto huren kan immers duur zijn. Maar het huren van een auto een keer per jaar of iets dergelijks voor een roadtrip kan juist weer kosten-effectiever zijn dan het kopen van een voertuig. Een andere optie is om af en toe een auto te huren en een goedkope gebruikte auto te kopen om het grootste deel van de tijd op te vertrouwen. Hieronder leggen we vier scenario’s uit waarin het zeker een aanrader is om via EasyTerra een auto te huren! 

Je gaat op roadtrip

Of je nu naar een andere stad of een ander land reist, het huren van een auto kan de reis gemakkelijker maken door je het gedoe van het besturen van een auto die je bezit te besparen en je geld te besparen tijdens een vlucht. Dit kan een goed idee zijn als je geen auto hebt, de auto die je hebt niet erg betrouwbaar is, of je auto capabel is, maar je de kilometerstand liever op een ander voertuig zet. Ook kan het simpelweg leuk zijn om een keer in een andere vierwieler te rijden dan waarin je dagelijks achter het stuur zit. 

Je woont in een grote stad

Als je in een grote stad woont met uitstekend openbaar vervoer, zoals Amsterdam, Rotterdam of Den Haag, hoef je misschien geen auto te kopen. Je kunt immers in de stad met het openbaar vervoer in je dagelijkse behoeften voorzien. In veel gevallen kan het openbaar vervoer efficiënter zijn dan proberen met een auto in het verkeer te rijden. Omdat openbaar vervoer land bespaart, ontwikkeling voor gemengd gebruik in de buurt van OV-stations aanmoedigt en het delen van ritten bevordert, vermindert het vaak de afstand, tijd en brandstof die nodig zijn om je bestemming te bereiken.

Het is een speciale gelegenheid

Overweeg voor speciale gelegenheden een auto te huren als een upgrade van het oudere voertuig dat je wellicht bezit. Als je bijvoorbeeld van plan bent een huwelijksaanzoek te doen of een stijlvol evenement bijwoont, en je huidige vierwieler zal het niet redden, huur dan in plaats daarvan een auto voor een dag. Het af en toe huren van een auto gedurende het jaar kan je geld besparen in vergelijking met het kopen van een luxe auto om elke dag te gebruiken.

Je bent op vakantie

Mensen denken vaak aan het huren van een auto als ze eenmaal op een vakantiebestemming zijn aangekomen waar ze naartoe zijn gevlogen, wat een handige optie kan zijn als je naar een plek reist waar je niemand anders kent en daarom niet gemakkelijk een auto kunt huren. Veel autoverhuurbedrijven bieden hulp bij pech onderweg, wat betekent dat je de extra bescherming van het autoverhuurbedrijf krijgt als de huurauto onderweg kapot gaat op een onbekende locatie.