30-jarig jubileum: drie maanden lang acties bij Alma Creations

Castricum – Feest bij Alma Creations aan de Dorpstraat 81: het bedrijf viert het 30-jarig bestaan. Dat grondleggers Albert en Marco Braspenning met hun team deze mijlpaal bereikt hebben, terwijl diverse branchegenoten in de loop der jaren hun activiteiten staakten, is tekenend voor het succesvolle concept van de broers, die van creatief denken hun handelsmerk hebben gemaakt.

Het begon met hoofdzakelijk tapijt, laminaat en gordijnen, maar inmiddels heeft het bedrijf een totaalconcept voor complete woningstyling. Aanvankelijk met filialen in Castricum, Hoorn en Heerhugowaard, maar uiteindelijk heeft Alma Creations zich geconcentreerd op de zaak in Castricum. Die werd vier jaar geleden verdubbeld in vloeroppervlakte door het voormalige pand van Videoland erbij te betrekken. Samenwerking met ontwerpbureaus levert een grote verscheidenheid aan opdrachten op. Ook verzorgt Alma Creations de volledige stoffering van hotels door het hele land.

Gedurfde ontwerpen

Het huidige team bestaat uit tien personen. Daartoe behoren gepassioneerde interieurstylisten die buiten de traditionele lijntjes durven te kleuren. ,,Die creativiteit is onze toegevoegde waarde. We willen mensen inspireren en iets ontwerpen wat ze zelf misschien niet zo snel hadden gedurfd, maar waarmee ze achteraf heel erg blij zijn. We krijgen regelmatig een bos bloemen of een taart uit dankbaarheid. Het is niet alleen een kwestie van durven, maar ook van vertrouwen geven.’’

Ontzorgen

Naast creativiteit is volledig ontzorgen de tweede pijler waarop het bedrijf leunt. ,,Van eerste idee tot uiteindelijke uitvoering, wij nemen desgewenst alles voor de klant in beheer. We hebben een netwerk van vaklieden, zoals een schilder en elektricien, maar ook timmerwerk en het aanleggen van vloerverwarming regelen we. Het mooie van dit concept is dat de uit te voeren werkzaamheden soepel doorlopen onder onze planning. Voor de klant die dit zelf wil uitvoeren staan wij ook klaar met advies en ideeën.’’

Acties

Tot en met december heeft Alma Creations elke veertien dagen een nieuwe actie om het jubileum te vieren. ,,Steeds in een ander thema, waarbij we bepaalde producten in de schijnwerpers zetten met extra voordeel. Bij een aankoop in oktober hebben wij voor elke klant een stijlvolle attentie, want wie jarig is trakteert.’’ Tot en met december dingt elke klant met het ordernummer van zijn aankoop tevens mee voor een van de drie mooie prijzen. De trekking zal in januari 2024 plaatsvinden. (Foto: aangeleverd)