150 kinderen op bezoek bij lokale bedrijven

Limmen – Vorige week woensdag namen 150 kinderen van de basisscholen De Kerkuil en Het Kleurenorkest deel aan de jaarlijkse Roefeldag. Tijdens dit leerzame evenement kregen de kinderen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van verschillende lokale bedrijven.

Het doel van de Roefeldag is om kinderen uit groepen 7 en 8 in contact te brengen met het bedrijfsleven en hen beter begrip te geven van de verschillende beroepen en sectoren. Dit jaar openden meer dan tien bedrijven in Limmen hun deuren voor de nieuwsgierige bezoekers. De kinderen werden verdeeld in kleine groepen en kregen de mogelijkheid om vragen te stellen, praktische ervaring op te doen en te leren over diverse beroepen, variërend van detailhandel tot hulpdiensten.

Ook dit jaar was de Roefeldag een groot succes dankzij de enthousiaste deelname van de bedrijven en de nieuwsgierigheid van de kinderen. Lokale ondernemers en medewerkers delen hun kennis voor de volgende generatie, wat inspirerend was voor zowel de kinderen als de begeleiders van de groepen. De Roefeldag werd mogelijk gemaakt door de inzet van de begeleiders, scholen, fotograaf en natuurlijk de bedrijven die gezamenlijk de waarde van educatie en gemeenschapsbetrokkenheid onderstrepen. (Foto’s: aangeleverd)