Wethouder Marcel Steeman blij met certificering Bibliotheek Kennemerwaard

Castricum – Bibliotheek Kennemerwaard heeft het kwaliteitscertificaat van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken voor de derde keer in de wacht gesleept. Dit betekent dat de bibliotheek opnieuw voldoet aan de door de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vastgestelde normen. Tijdens het bestuurlijke overleg van de gemeenten Bergen, Castricum, Alkmaar en Heerhugowaard was er een officieel moment met overhandiging van het certificaat door Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard aan  Marcel Steeman, wethouder van de gemeente Castricum.

Als sterke punten werden onder meer het leiderschap, strategie, netwerk en dienstverlening van de bibliotheek genoemd in het rapport van de twee officiële externe auditoren.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich actief ontwikkeld tot een innovatieve organisatie waar digitale en fysieke dienstverlening hand in hand gaan. Er zijn veel nieuwe diensten ontwikkeld. Leden voelen zich wijzer door het bezoek aan de bibliotheek, geeft meer dan 70 procent aan en kunnen zich beter vermaken. Inwoners waarderen de bibliotheek vanwege haar rol op het gebied van informatievoorziening, sociale cohesie, eenzaamheidsbestrijding en participatie. Belangrijke waarden als toegankelijkheid, pluriformiteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid blijven de dienstverlening kenmerken. De bibliotheek heeft programmalijnen opgesteld die aansluiten bij de maatschappelijke doelstellingen van de verschillende gemeenten. Bibliotheek Kennemerwaard is in hoge mate ambitieus met heldere doelstellingen en heeft hiervoor zowel intern als extern de handen op elkaar gekregen. De wijze waarop de bibliotheek haar ambities realiseert is steeds weer van een bijzonder niveau.

,,De certificering maakt ons tot een betrouwbare partner voor samenwerkingspartners en gemeenten. Leden en bezoekers van de bibliotheek kunnen vertrouwen op een goede dienstverlening en producten op niveau’’ aldus Erna Winters, directeur. ,,Ik ben bijzonder trots op de ambities van de medewerkers en de ontwikkeling van de programmalijnen waarmee de maatschappelijke ambities van de bibliotheek worden waargemaakt’’’.