Zieke bomen in het bos

Vanaf half augustus zal PWN een aantal zieke iepen kappen aan de Kruisbergweg in Heemskerk. Door de iepenziekte sterven de bomen af en kunnen daardoor gevaarlijke situaties veroorzaken. PWN neemt geen risico en zaagt de bomen preventief om. Ook in het duingebied rondom Egmond wordt preventief gesnoeid en gekapt, daar gaat het om verzwakte zilverpopulieren op druk bezochte plekken.
De Kruisbergweg in Heemskerk was ooit een statige laan met prachtige oude iepen, niet voor niets heette de weg in de volksmond de Iepenlaan. De iepenziekte heeft er de laatste decennia echter zo huisgehouden dat er nog maar weinig grote iepen over zijn. Sommige van deze grote resterende iepen zijn inmiddels ook aangetast door de ziekte of al afgestorven. Ook één kastanje is dusdanig aangetast dat deze preventief wordt gekapt.
In het duingebied rondom Egmond leveren verzwakte abelen, oftewel zilverpopulieren, hier en daar onveilige situaties op. De bomen worden daarom gesnoeid of in enkele gevallen omgezaagd. Het gaat om de volgende locaties. De parkeerplaats bij de Nieuw Westert, de Van Oldenborghweg uitkomend op de Egmonderstraatweg en aan het Delverspad.