Dit jaar werden voor de Kuilart-tentoonstelling 82 schilderijen en 67 keramiek- en beschilderd porselein-werkstukken ingebracht. Na de opening op vrijdagavond zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van hun interpretatie van het tentoonstellingsthema “Sport & Spel”. Aan het begin van het seizoen is aan alle cursisten, van de creatieve cursussen, gevraagd om een werkstuk te vervaardigen dat hierop betrekking had. Deze werden op donderdag door een onafhankelijke en professionele jury bestaande uit de dames Hanny van Rijn en Elly Mulder (van Galerie en workshopcentrum “Populusart” uit Beverwijk) gejureerd.

Hoogst geëindigd in de categorie schilderijen: 1. De motorcrosser in aquarel van Rob Nan; 2. De schaakdames in aquarel van Iest; 3. De zwemmer in aquarel van Ria Eckhard. In de categorie overige kunstwerken: 1. Ganzenbord van porselein van Rika Wolthuis; 2. 4 seizoenenspel van porselein van Lydia Heijnis; 3. Schaatsers porselein van Fieneke de Beer en 4. Keramiek freerunning/klimmuur van Riek Koek.

Voor cursisten is het belangrijk te weten, dat het thema voor het seizoen 2017-2018 bepaald is op “Vervoer”.

Zoals ieder jaar werden de bezoekers van de Kuilart-tentoonstelling in de gelegenheid gesteld om, middels een invulstrookje, de drie meest aansprekende werkstukken in de twee categorieën aan te geven.

De winnaars van de publieksprijstrofeeën bij de categorie schilderijen: 1. Kat in aquarel van Marion Frieser; 2. Portret in aquarel van Marion Frieser; 3. Portret in aquarel van Rob Nan; 4. Bosgezicht met beek in acryl door Riek Koek; 5. Zonsondergang in aquarel van Nel Riezenkamp. En in de categorie overige kunstwerken: 1. Beeldengroep van keramiek van Joke Twaalfhoven; 2. Ganzenbord van porselein van Rika Wolthuis; 3. 4 seizoenenspel van porselein van Lydia Heijnis.

Zij allen, met uitzondering van Marion die wel cursist is maar deel uit maakt van het bestuur, en ook de winnaars van de themaprijzen ontvingen, als aandenken, de gouden variant op de bekende appeltjes van Oranje.

Voor meer informatie over de cursussen en overige activiteiten verwijst men graag naar www.denieuwekuil.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met het secretariaat van Stichting de Nieuwe Kuil, Anneke Heijne, Meerpad 2 in Uitgeest.