100% score op ‘super sunday’ voor Meervogels’31

Akersloot – Wanneer zowel het derde en het tweede als O19 en het vlaggenschip winnen, is dat reden tot wat extra vreugde in de derde helft. Dat, samen met de goede weersomstandigheden, maakte het tot gezellig vertoeven op De Cloppenburch.

Door Nico Adrichem

Meervogels’31 2 had een hele kluif aan LSVV 2, maar won uiteindelijk wel terecht met 3-2 van de Langedijkers en heeft nog een minimale kans op een periodetitel. De krapte in de selectie kan daar nog een probleem gaan vormen in de komende weken. Meervogels’31 1 speelde tegen Hollandia T 1, en naast elf groenzwarten was vooral de grasmat een geduchte tegenstander. Hollandia T, zelf ook niet in het bezit van een geëffend biljartlaken, wist hier wel raad mee. De ploeg zocht continu met lange ballen hun lange voorwaartsen en wist zo toch enkele kansen te creëren. Doelman Cas Hoogland heeft zijn vorm echter weer hervonden en wist zijn goal schoon te houden. Het overwicht van Meervogels was daar in de eerste helft, maar verder dan een bal onderkant lat van Jelle van der Eng kwamen de Akersloters niet.

Tweede helft

De tweede helft was beter van Koeter zijde: hoger druk zetten en het winnen van de tweede bal leverde hen niet alleen een overwicht op, maar ook de kansen. Het was dan ook verdiend dat Jelle van der Eng uit een directe vrije trap de 1-0 liet aantekenen. Toen dezelfde speler op aangeven van neef Tom Adrichem het net weer liet bollen, was de pot wel beslist: 2-0. Daarna lieten de geelzwarten na om de score hoger op te laten lopen. Het invallen van O19-debutant Sem van Egmond mocht eigenlijk het laatste hoogtepunt worden genoemd.

Programma zondag 8 mei:

Om 11.30 uur Spartanen 2 – Meervogels’31 2 en om 14.30 uur De Rijp 1 – Meervogels’31 1. Neem moeder mee op Moederdag en kom Meervogels steunen! (Foto: Lynn Adrichem)