Zwarte week voor Meervogels’31

Akersloot – Meervogels’31 2 kreeg in de laatste secondes het deksel op de neus tegen koploper Zouaven 2, terwijl het daarvóór de beste kansen had verkwanseld. Helaas een 0-1 uitslag en ik denk dat Zouaven 2 kampioen wordt.

Door Nico Adrichem

Meervogels’31 1 beleefde een beroerde week: donderdag vooral in de eerste helft weggepoetst tegen het Wormer WSV’30 (2-0 verlies) en zondag meteen kans op revanche. Daar leek het de eerste helft ook op uit te draaien: Meervogels was echt de betere ploeg en kreeg toch wel genoeg kansen om de voorsprong te pakken. Het was echter WSV’30 dat een niet echte kans toch tot doelpunt wist te promoveren en zo met 0-1 de rust in leek te gaan. Erwin Krom wist echter met een goede individuele actie de gelijkmaker op het bord te krijgen en het Akersloter thuispubliek was ervan overtuigd dat het de tweede helft goed zou komen.

Men kwam echter van een koude kermis thuis, want de tweede helft was het slechtste wat Meervogels dit jaar te bieden heeft gehad. Zowel opbouwend als aanvallend zonder enig idee en verdedigend zeer kwetsbaar. De aanhang heeft nooit het idee gehad dat Meervogels streed voor hun laatste kans, het behalen van de derde periodetitel. Kort geleden gehad over doelen stellen… een gemiste kans lijkt me. WSV’30 strafte zonder genade de Akersloter fouten af en eindigde uiteindelijk met een 1-3 overwinning. We moeten nu gaan kijken of onze selectie over ruggengraat beschikt, te beginnen aanstaande zondag: