Zorgen rond nieuw fietspad

,,Het nieuwe fietspad ligt er goed bij en er wordt al druk gefietst. Het kruispunt met de Albert Schweitzerlaan is een plateau; attentieverhogend, snelheidremmend en benadrukkend dat het een gelijkwaardige kruising is. Dat is goed voor fietsers.” Dat zegt de Fietsersbond Castricum. Maar er zijn ook zorgen.

,,In essentie is het goed, want een fietspad dat op een 30 km weg uitkomt, vormt bij voorkeur een gelijkwaardige kruising, rechts gaat voor. Een duidelijk verkeersbord hierbij is zeer gewenst. Het rode asfalt van het fietspad sluit niet aan op het asfalt van de Geesterduinweg, het wordt onderbroken door een rood getegeld stuk fietspad op het kruispunt. Weggebruikers die we spraken interpreteren die constructie als een uitritconstructie en onze conclusie luidt dat het een schijnbare uitritconstructie is.”

De Fietsersbond zou graag zien dat van dit kruispunt een plateau wordt gemaakt, net als aan de andere kant van het fietspad, aan de Albert Schweitzerlaan. ,,Dat accentueert de gelijkwaardigheid van het kruispunt en heeft een remmende werking op de snelheid van het autoverkeer. En vervang de schijnbare uitritconstructie, maar richt het net zo in als aan de kant van de Albert Schweitzerlaan van het fietspad. En houd het zebrapad op de hoek in stand, dat zorgt voor een remmende werking op de snelheid van het autoverkeer. Maar dan wel een zebra met witte strepen. Naar ons idee is het ongewenst om tot fase twee te wachten om dit kruispunt goed in te richten. Dat duurt te lang.”