Zonnebloem viert feest

Akersloot – Dit jaar bestaat de afdeling Akersloot van De Zonnebloem 40 jaar. Woensdag 26 juni werd dat uitbundig gevierd samen met 60 gasten, enkele genodigden waaronder de burgemeester, wethouder enkele oud-voorzitters en de vrijwilligers. Om 11 uur vertrokken ze met de Claes Horn van de familie Sanders voor een rondvaart over het Alkmaardermeer.

Bij vertrek was het nog bewolkt, maar al gauw kwam het zonnetje tevoorschijn. Na het openingswoord van penningmeester Jörgen Koelemeij werd door de gasten onder het genot van koffie of thee met een Zonnebloemgebakje verrast met gezellige live muziek en werd er enthousiast meegezongen. Tussendoor een toespraak van burgemeester Ton Mans en de voorzitter van de regio van De Zonnebloem, Willem Bruijns. 

Rond half twaalf werd er een drankje geserveerd met een lekker hapje. Ter afsluiting van de rondvaart werd het Akerslootse volkslied gezongen. Na de rondvaart volgde een fantastische lunch in het café ‘t Hoorntje. Daar was ook weer live muziek. Rond half 4 was het geslaagde jubileumfeest afgelopen en gingen de gasten met een klein presentje weer huiswaarts. (Foto: aangeleverd)