Zonder licht de nacht in

 

Op zondag 24 januari rond 2.30 uur werd een automobilist gecontroleerd omdat de auto zonder verlichting over de Dorpsstraat in Castricum reed. De bestuurder is onderworpen aan een alcoholtest. De uitslag voor de beginnend bestuurder was te hoog en de persoon werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam een uitslag van 195 ug/l uit het ademanalyseonderzoek. De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

Dronken de cel in
Op zaterdag 23 januari omstreeks 3.15 uur trok een jongen de aandacht van het Horeca Interventie Team op de Dorpsstraat. Hij vertoonde baldadig gedrag richting andere personen en de politie. Hierop werd hij aangesproken, maar hij wilde nergens aan meewerken. De jongen kon zich ook niet legitimeren. De jongen werd aangehouden en ingesloten in een politiecel. Nadat hij de nacht daar had doorgebracht, heeft hij het politiebureau verlaten met twee keer een proces-verbaal. Een keer voor openbare dronkenschap en de andere omdat hij zich niet kon legitimeren.
Ongeval met letsel
Op woensdag 20 januari omstreeks 7.00 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Geesterduinweg. Op de rotonde van de Geesterduinweg met de C.F. Smeetslaan verleende een automobilist geen voorrang aan een fietser. De fietser kwam door de botsing ten val. De ambulance heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis.
Inbraak, auto weg
Tussen donderdag 21 januari 21.30 uur en vrijdag 22 januari 8.00 uur is een woninginbraak gepleegd aan de Rietorchis in Limmen. Bij de woninginbraak zijn de autosleutels en een personenauto van het merk Peugeot weggenomen.
Fietsverlichting!
De afgelopen week zijn er op verschillende dagen fietsverlichtingscontroles gehouden op verschillende locaties in Castricum. Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van de fietsverlichting.
Vernielingen
Op zaterdag 23 januari omstreeks 2.45 uur werden er vernielingen gepleegd op de Torenstraat. De melder zag drie jongens die de spiegels van auto’s aftrapten. De jongens zijn niet aangetroffen. De eigenaren van de auto’s worden verzocht aangifte van vernieling te doen. Dit kan ook via het internet worden gedaan.
Winkeldiefstal
Op zaterdag 23 januari omstreeks 10.30 uur werd een persoon aangehouden op de Torenstraat voor winkeldiefstal. Meerdere gestolen goederen werden aangetroffen onder zijn kleding. Hij heeft hier afstand van gedaan. De man is overgebracht naar het politiebureau en de recherche ging verder met het vervolgonderzoek.
Radarcontrole
Op zaterdag 23 januari was er een radarcontrole op de Geesterweg in Akersloot. Ruim 300 voorbijgaande voertuigen zijn gecontroleerd. Hierbij is 36 keer een proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de maximum snelheid.