Zo hoort het dus niet

Castricum – Een inwoonster kon haar ogen haast niet geloven, toen ze afgelopen zondag bij de ondergrondse afvalcontainers  deze stapel vuilniszakken aantrof. Kennelijk zijn er nog heel wat mensen die niet begrijpen dat het op deze manier dumpen van zakken met afval niet de bedoeling is.

Is een container vol, dan plaats je er geen afval naast. Je zoekt elders een container die niet vol is of je neemt de zak met afval weer mee naar huis en wacht even tot een ander moment. Het op deze manier neergooien van het afval leidt tot diverse ongemakken. Op de eerste plaats kan de container zo niet geleegd worden.

De chauffeur van het ophaalvoertuig zal eerst alle zakken handmatig moeten verwijderen. Als de container geleegd is, moeten alle zakken alsnog stuk voor stuk in de container worden gegooid. Bovendien worden de vuilniszakken in veel gevallen opengescheurd door dieren op zoek naar voedsel. Daardoor wordt het zwerfvuil over een groter gebied verspreid, met alle gevolgen van dien. (Foto’s: aangeleverd)