Ziggo gaat over op digitaal

Regio – Binnenkort gaat Ziggo volledig over op digitaal. Wat betekent dat voor u? In gesprek met Danny de Graaf van Expert Castricum.

Wat staat er te gebeuren?
„In de afgelopen 60 jaar is tv-kijken enorm veranderd. Wij zijn van zwart-wit naar kleur gegaan en van antenne naar kabel. Inmiddels kijkt bijna 90 procent van de Nederlanders al digitaal televisie en kijken wij tv waar en wanneer we willen”, vertelt Danny de Graaf.


Wanneer gaat dit voor regio Castricum en Zaanstreek gebeuren?
„Voor onze regio stond deze omzetting gepland voor 24/25 maart. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is dit momenteel met drie weken uitgesteld.”


Maar ik kijk toch al digitaal?
„Die kans is heel erg groot. Ongeveer 90 procent van de mensen kijkt al digitaal. Maak je namelijk gebruik van een digitale ontvanger zoals een Mediabox of bijvoorbeeld een CI+ module, dan kijk je digitaal. Er zijn ook tv’s die het werk van een Mediabox of CI+ module doen. Heb je nog een oude tv in de kamer of slaapkamer staan, dan zal hier actie op ondernomen moeten worden.

Wat we in de praktijk merken is dat veelal oudere mensen analoog kijken. Juist deze groep is extra kwetsbaar en is veelal aan huis gekluisterd. Mijn advies hiervoor is: wees tijdig met het checken of uw tv geschikt is voor digitale tv.”

De komende weken volgt Expert de Graaf het advies van het RIVM. De winkel is geopend, maar ze nemen voor eigen gezondheid en dat van de klanten extra voorzorgsmaatregelen. Mochten klanten het niet prettig vinden om naar de winkel te komen, dan kan de bestelling ook via www.expert.nl. Indien gewenst kunnen ze ook voorgeïnstalleerde tv’s afgeven op locatie waardoor verder persoonlijk contact tot een minimum wordt beperkt. (Foto: Mohamed Hassan / Pixabay)