Zevende Johanna’s Hof Klaas Peijs Jeugdtoernooi 2024 prima verlopen

Castricum – Op zondag 9 juni organiseerde FC Castricum voor de zevende keer het grote Johanna’s Hof Klaas Peijs Jeugdtoernooi. Maar liefst 83 teams afkomstig van 32 clubs, het maximale dat FC Castricum kon verwerken over vier velden en trainingsvelden, hadden zich ingeschreven in de leeftijdsgroepen van 5 t/m 15 jaar. Veel teams moesten teleurgesteld worden vanwege het feit dat het toernooi dik overboekt was. Het ochtendprogramma startte exact om 09.30 uur met de eerste wedstrijden onder ideale voetbalweersomstandigheden.

Veel ouders, opa’s/oma’s en kennissen van de deelnemers volgden de wedstrijden op het sportcomplex. Op het nieuwe kunstgrasveld waren door de organisatie vier kwartvelden uitgezet voor de JO9- en JO10-teams. Kreeg FC Castricum vorig jaar in de evaluaties nog negatieve meldingen betreffende de kwaliteit van veld 2, nu waren er alleen maar hosannageluiden te horen. Er werd door de teams hard gestreden om de prijzen. Leuk was dat elk team met een mooie beker naar huis kon en dat alle spelers ter herinnering een mooi FC Castricum vaantje ontvingen.

Tevens kregen alle mini’s en de winnaars van de JO9 en JO10 bij de prijsuitreiking een gouden medaille omgehangen door de spelbegeleiders. Ook had hoofdsponsor Johanna’s Hof honderd pannenkoeken gebakken, die om 11.00 uur gebracht werden in een joekel van een koelbox. Hier werd heerlijk van gesmuld. Een vervelende blessure bij een deelnemer van FC Castricum JO15-1 wierp een smet op de dag. De speler werd overgebracht naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, waar een breuk in het scheenbeen werd geconstateerd.

Randactiviteiten

Gedurende de dag waren er diverse randactiviteiten. Kinderen konden geschminkt worden door de schminkcrew, waar veel kinderen gebruik van maakten. Tevens was de Fan-kraam weer aanwezig die onder meer shirts en tenues verkocht. Ook was er een suikerspin- en popcornkraam. Het was over het algemeen een zeer sportief toernooi, waaraan werd deelgenomen door ADO ’20, Alkmaarse Boys, AMVJ, ASV ’65, De Kennemers, DEM, FC Den Helder, FC Uitgeest, Focus ’07, Fortuna Wormerveer, GSV, Haarlem Kennemerland, HSV, IJmuiden, Jong Holland, Kolping Boys, Koninklijke HFC, Limmen, Odin ’59, Onze Gezellen, RKEDO, SC Buitenveldert, Schagen United, SV Hoofddorp, Sporting Martinus, Swift, Tos Actief, Vitesse ’22, Vrone, VV Hoogland, Wijk aan Zee, WVHEDW en uiteraard FC Castricum.

Maar liefst achthonderd kinderen waren over de gehele dag present op het sportpark van FC Castricum. Daar kwamen dan nog eens de vele toeschouwers bij. De grote fietsenstalling van het Jac P. Thijsse College met 2000 fietsenrekken was dan ook een uitkomst. Kijk op www.tournify.nl/live/kp2024 voor alle uitslagen.